Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)

У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області. Встановлено чинники, що сприяли залученню нових продуктів до раціону колоніс...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2016
Автор: Курінна, М.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України 2016
Назва видання:Народна творчість та етнологія
Теми:
Онлайн доступ:https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/202177
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття) / М. Курінна // Народна творчість та етнологія. — 2016. — № 4. — С. 47-53. — Бібліогр.: 14 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-202177
record_format dspace
fulltext
spelling irk-123456789-2021772025-03-05T01:14:18Z Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття) Types of Dishes in Everyday Nourishment System of Zaporizhzhia Region’s Czechs (Late XXth – Early XXIst Centuries) Курінна, М. Розвідки та матеріали У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області. Встановлено чинники, що сприяли залученню нових продуктів до раціону колоністів і запозиченню ними окремих технологій приготування їжі (природно-географічне середовище, характер господарської діяльності, міжетнічні взаємовпливи тощо). В статье, подготовленной на основе полевых материалов автора, проанализирован комплекс повседневных блюд современных потомков чешских жителей с. Новгородковка Мелитопольского района Запорожской области. Установлены причины, повлиявшие на введение новых продуктов в рацион бывших колонистов и заимствование ими отдельных технологий приготовления еды (природно-географическая среда, характер хозяйственной деятельности, межэтническое взаимовлияние и т. д.). The article, based on the author's field materials, presents the analysis of ordinary dishes’ complex of present-day descendants of Czech immigrants residing in the village of Novhorodkivka (Melitopol District, Zaporizhzhia Region). The authoress determines the factors that were instrumental in attracting new products to the colonists’ diet and their borrowing of separate cooking technologies (natural geographical milieu, nature of economical activities, interethnic interactions, etc.). 2016 Article Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття) / М. Курінна // Народна творчість та етнологія. — 2016. — № 4. — С. 47-53. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. 0130-6936 https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/202177 392.8(477.64=162.3)“199/201” uk Народна творчість та етнологія application/pdf Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Розвідки та матеріали
Розвідки та матеріали
spellingShingle Розвідки та матеріали
Розвідки та матеріали
Курінна, М.
Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)
Народна творчість та етнологія
description У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області. Встановлено чинники, що сприяли залученню нових продуктів до раціону колоністів і запозиченню ними окремих технологій приготування їжі (природно-географічне середовище, характер господарської діяльності, міжетнічні взаємовпливи тощо).
format Article
author Курінна, М.
author_facet Курінна, М.
author_sort Курінна, М.
title Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)
title_short Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)
title_full Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)
title_fullStr Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)
title_full_unstemmed Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття)
title_sort типи страв у системі повсякденного харчування чехів запорізької області (кінець хх – початок ххі століття)
publisher Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
publishDate 2016
topic_facet Розвідки та матеріали
url https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/202177
citation_txt Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ – початок ХХІ століття) / М. Курінна // Народна творчість та етнологія. — 2016. — № 4. — С. 47-53. — Бібліогр.: 14 назв. — укр.
series Народна творчість та етнологія
work_keys_str_mv AT kurínnam tipistravusistemípovsâkdennogoharčuvannâčehívzaporízʹkoíoblastíkínecʹhhpočatokhhístolíttâ
AT kurínnam typesofdishesineverydaynourishmentsystemofzaporizhzhiaregionsczechslatexxthearlyxxistcenturies
first_indexed 2025-09-17T03:29:06Z
last_indexed 2025-09-17T03:29:06Z
_version_ 1844167228147105792