Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы

При вивченні в експерименті (на щурах) впливу сучасних пестицидів (купроксата) виявлено, що відповідна реакція антиоксидантних ферментів пропорційна концентрації фунгіциду, що диктує необхідність перегляду допустимої концепції застосування фунгіцидів у сільському господарстві. На підставі статистичн...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2010
Автори: Безруков, О.Ф., Григорьев, П.Е.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Кримський науковий центр НАН України і МОН України 2010
Назва видання:Таврический медико-биологический вестник
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/25594
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы / О.Ф. Безруков, П.Е. Григорьев // Таврический медико-биологический вестник. — 2010. — Т. 13, № 4 (52). — С. 11-13. — Бібліогр.: 6 назв. — рос.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-25594
record_format dspace
spelling irk-123456789-255942011-08-17T15:02:00Z Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы Безруков, О.Ф. Григорьев, П.Е. Оригинальные статьи При вивченні в експерименті (на щурах) впливу сучасних пестицидів (купроксата) виявлено, що відповідна реакція антиоксидантних ферментів пропорційна концентрації фунгіциду, що диктує необхідність перегляду допустимої концепції застосування фунгіцидів у сільському господарстві. На підставі статистично значущої позитивної кореляції Спірмена показана пряма залежність захворюваності вузловим зобом по 22 регіонах Криму з вмістом міді в грунтах (Rs = +0,6162, p = 0,0025). At studying in experiment (on rats) influences of modern pesticides (Cuproxat) it is revealed, that response of antioxidant enzymes is proportional to concentration of Cuproxat, that dictates an indispensability of review of the admissible concept of usage Fungicides in an agriculture. On the basis of statistically meaningful positive Spearman correlation direct dependence of desease of nodular goiter among 22 regions of Crimea with a content of copper in soils (Rs = +0,6162, p = 0,0025) is shown. 2010 Article Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы / О.Ф. Безруков, П.Е. Григорьев // Таврический медико-биологический вестник. — 2010. — Т. 13, № 4 (52). — С. 11-13. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. 2070-8092 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/25594 616.441 : 574 : 477. /75 ru Таврический медико-биологический вестник Кримський науковий центр НАН України і МОН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Оригинальные статьи
Оригинальные статьи
spellingShingle Оригинальные статьи
Оригинальные статьи
Безруков, О.Ф.
Григорьев, П.Е.
Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
Таврический медико-биологический вестник
description При вивченні в експерименті (на щурах) впливу сучасних пестицидів (купроксата) виявлено, що відповідна реакція антиоксидантних ферментів пропорційна концентрації фунгіциду, що диктує необхідність перегляду допустимої концепції застосування фунгіцидів у сільському господарстві. На підставі статистично значущої позитивної кореляції Спірмена показана пряма залежність захворюваності вузловим зобом по 22 регіонах Криму з вмістом міді в грунтах (Rs = +0,6162, p = 0,0025).
format Article
author Безруков, О.Ф.
Григорьев, П.Е.
author_facet Безруков, О.Ф.
Григорьев, П.Е.
author_sort Безруков, О.Ф.
title Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
title_short Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
title_full Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
title_fullStr Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
title_full_unstemmed Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
title_sort роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України
publishDate 2010
topic_facet Оригинальные статьи
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/25594
citation_txt Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы / О.Ф. Безруков, П.Е. Григорьев // Таврический медико-биологический вестник. — 2010. — Т. 13, № 4 (52). — С. 11-13. — Бібліогр.: 6 назв. — рос.
series Таврический медико-биологический вестник
work_keys_str_mv AT bezrukovof rolʹkoncentraciimedʹsoderžaŝihsoedinenijvpiŝevvozniknoveniipatologiiŝitovidnojželezy
AT grigorʹevpe rolʹkoncentraciimedʹsoderžaŝihsoedinenijvpiŝevvozniknoveniipatologiiŝitovidnojželezy
first_indexed 2023-10-18T17:19:44Z
last_indexed 2023-10-18T17:19:44Z
_version_ 1796141253729976320