Традиційне харчування волинян

The author suggests the continuation of the article researching traditional eating habits of the settlers of Volyn. This part offers some notes on meals from fish, soft and alcoholic drinks. Religious food, its peculiarities and importance are described in the article. Food cooked for religious holi...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2006
Автор: Давидюк, М.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України 2006
Назва видання:Народна творчість та етнографія
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/43129
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. — 2006. — №. 2. — С. 61-70. — Бібліогр.: 250 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-43129
record_format dspace
spelling irk-123456789-431292013-04-20T03:04:06Z Традиційне харчування волинян Давидюк, М. Розвідки і матеріали The author suggests the continuation of the article researching traditional eating habits of the settlers of Volyn. This part offers some notes on meals from fish, soft and alcoholic drinks. Religious food, its peculiarities and importance are described in the article. Food cooked for religious holidays bears a strong symbolic message that overwhelms its practical functions. A thorough research is given to food made for birth and baptizing of the child, wedding and funeral. Traditional food for holidays of each season (such as Christmas, Easter, etc.) and observances connected with them are illustrated brightly. 2006 Article Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. — 2006. — №. 2. — С. 61-70. — Бібліогр.: 250 назв. — укр. 0130-6936 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/43129 uk Народна творчість та етнографія Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Розвідки і матеріали
Розвідки і матеріали
spellingShingle Розвідки і матеріали
Розвідки і матеріали
Давидюк, М.
Традиційне харчування волинян
Народна творчість та етнографія
description The author suggests the continuation of the article researching traditional eating habits of the settlers of Volyn. This part offers some notes on meals from fish, soft and alcoholic drinks. Religious food, its peculiarities and importance are described in the article. Food cooked for religious holidays bears a strong symbolic message that overwhelms its practical functions. A thorough research is given to food made for birth and baptizing of the child, wedding and funeral. Traditional food for holidays of each season (such as Christmas, Easter, etc.) and observances connected with them are illustrated brightly.
format Article
author Давидюк, М.
author_facet Давидюк, М.
author_sort Давидюк, М.
title Традиційне харчування волинян
title_short Традиційне харчування волинян
title_full Традиційне харчування волинян
title_fullStr Традиційне харчування волинян
title_full_unstemmed Традиційне харчування волинян
title_sort традиційне харчування волинян
publisher Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
publishDate 2006
topic_facet Розвідки і матеріали
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/43129
citation_txt Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. — 2006. — №. 2. — С. 61-70. — Бібліогр.: 250 назв. — укр.
series Народна творчість та етнографія
work_keys_str_mv AT davidûkm tradicíjneharčuvannâvolinân
first_indexed 2023-10-18T17:57:40Z
last_indexed 2023-10-18T17:57:40Z
_version_ 1796142948061020160