Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв

Досліджували динаміку вмісту одного з кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів — малонового діальдегіду й активність аскорбат- і гваяколпероксидаз у листках протягом загартування рослин озимої пшениці 12 сортів. Установлено, що адаптація рослин озимої пшениці до низької температури супровод...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2010
Автори: Майор, П.С., Великожон, Л.Г., Захарова, В.П.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України 2010
Назва видання:Физиология и биохимия культурных растений
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66330
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв / П.С. Майор, Л.Г. Великожон, В.П. Захарова // Физиология и биохимия культурных растений. — 2010. — Т. 42, № 6. — С. 537-543. — Бібліогр.: 22 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-66330
record_format dspace
spelling irk-123456789-663302014-07-16T19:55:42Z Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв Майор, П.С. Великожон, Л.Г. Захарова, В.П. Досліджували динаміку вмісту одного з кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів — малонового діальдегіду й активність аскорбат- і гваяколпероксидаз у листках протягом загартування рослин озимої пшениці 12 сортів. Установлено, що адаптація рослин озимої пшениці до низької температури супроводжується контрольованим окиснювальним стресом, який ініціює зростання активності пероксидаз. Исследовали динамику содержания одного из конечных продуктов пероксидного окисления липидов — малонового диальдегида и активность аскорбат- и гваяколпероксидаз в листьях при закаливании растений озимой пшеницы 12 сортов. Установлено, что адаптация растений к низкой температуре сопровождается контролируемым окислительным стрессом, который инициирует возрастание активности пероксидаз. Changes in contents of malone dialdehyde and in activity of ascorbate and guaiacol peroxidases in plants of 12 winter wheat (Triticum aestivum L.) cultivars during hardening were studied. It was found that low temperature adaptation of plants is accompanied by controlled oxidative stress, which triggers an increase in peroxidases activities. 2010 Article Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв / П.С. Майор, Л.Г. Великожон, В.П. Захарова // Физиология и биохимия культурных растений. — 2010. — Т. 42, № 6. — С. 537-543. — Бібліогр.: 22 назв. — укр. 0522-9310 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66330 581.1 uk Физиология и биохимия культурных растений Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
description Досліджували динаміку вмісту одного з кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів — малонового діальдегіду й активність аскорбат- і гваяколпероксидаз у листках протягом загартування рослин озимої пшениці 12 сортів. Установлено, що адаптація рослин озимої пшениці до низької температури супроводжується контрольованим окиснювальним стресом, який ініціює зростання активності пероксидаз.
format Article
author Майор, П.С.
Великожон, Л.Г.
Захарова, В.П.
spellingShingle Майор, П.С.
Великожон, Л.Г.
Захарова, В.П.
Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
Физиология и биохимия культурных растений
author_facet Майор, П.С.
Великожон, Л.Г.
Захарова, В.П.
author_sort Майор, П.С.
title Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
title_short Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
title_full Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
title_fullStr Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
title_full_unstemmed Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
title_sort вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв
publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
publishDate 2010
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66330
citation_txt Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв / П.С. Майор, Л.Г. Великожон, В.П. Захарова // Физиология и биохимия культурных растений. — 2010. — Т. 42, № 6. — С. 537-543. — Бібліогр.: 22 назв. — укр.
series Физиология и биохимия культурных растений
work_keys_str_mv AT majorps vplivzagartuvannânaperoksidneokisnennâlipidivjaktivnistʹperoksidazuroslinahozimoŝpšeniciriznihsortiv
AT velikožonlg vplivzagartuvannânaperoksidneokisnennâlipidivjaktivnistʹperoksidazuroslinahozimoŝpšeniciriznihsortiv
AT zaharovavp vplivzagartuvannânaperoksidneokisnennâlipidivjaktivnistʹperoksidazuroslinahozimoŝpšeniciriznihsortiv
first_indexed 2023-10-18T18:49:55Z
last_indexed 2023-10-18T18:49:55Z
_version_ 1796145277305880576