Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств

У роботі досліджені питання формування механізму конкурентоспроможності підприємств на прикладі харчових і переробних підприємств агропромислового комплексу. Розглянуто можливість застосування спрощеного методу оцінки конкурентоспроможності підприємства з урахуванням як всіх якісних показників, що...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2014
Автори: Пішеніна, Т.І., Костюк, В.К.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України 2014
Назва видання:Економічні інновації
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72587
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств / Т.І. Пішеніна, В.К. Костюк // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2014. — Вип. 57. — С. 305-314. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-72587
record_format dspace
spelling irk-123456789-725872014-12-27T03:01:31Z Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств Пішеніна, Т.І. Костюк, В.К. У роботі досліджені питання формування механізму конкурентоспроможності підприємств на прикладі харчових і переробних підприємств агропромислового комплексу. Розглянуто можливість застосування спрощеного методу оцінки конкурентоспроможності підприємства з урахуванням як всіх якісних показників, що відображають ефективність виробництва, так і попиту на продукцію, що виробляється, на основі індексного методу абсолютного рівня її якості – умовного індексу якості. Акцентовано увагу на основні методичні підходи визначення сучасного стану і алгоритм оцінки зростання та забезпечення відповідного рівня конкурентоспроможності підприємства на ринку. In this work investigated the question of the competitiveness of the processing enterprises of the agroindustrial complex. The possibility to use the simplified method for estimation competitiveness with regard to how all the quality indicators, reflecting the efficiency of production and the demand for the products produced, based on the index method of the absolute level of its quality – conditional index quality. Attention on basic methodological approaches the definition of the modern State and the algorithm estimates the growth and ensuring the appropriate level of competitiveness on the market. 2014 Article Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств / Т.І. Пішеніна, В.К. Костюк // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2014. — Вип. 57. — С. 305-314. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. XXXX-0066 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72587 338 uk Економічні інновації Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
description У роботі досліджені питання формування механізму конкурентоспроможності підприємств на прикладі харчових і переробних підприємств агропромислового комплексу. Розглянуто можливість застосування спрощеного методу оцінки конкурентоспроможності підприємства з урахуванням як всіх якісних показників, що відображають ефективність виробництва, так і попиту на продукцію, що виробляється, на основі індексного методу абсолютного рівня її якості – умовного індексу якості. Акцентовано увагу на основні методичні підходи визначення сучасного стану і алгоритм оцінки зростання та забезпечення відповідного рівня конкурентоспроможності підприємства на ринку.
format Article
author Пішеніна, Т.І.
Костюк, В.К.
spellingShingle Пішеніна, Т.І.
Костюк, В.К.
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
Економічні інновації
author_facet Пішеніна, Т.І.
Костюк, В.К.
author_sort Пішеніна, Т.І.
title Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
title_short Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
title_full Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
title_fullStr Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
title_full_unstemmed Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
title_sort концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
publisher Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
publishDate 2014
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72587
citation_txt Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств / Т.І. Пішеніна, В.К. Костюк // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2014. — Вип. 57. — С. 305-314. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.
series Економічні інновації
work_keys_str_mv AT píšenínatí konceptualʹníosnoviformuvannâefektivnogomehanízmukonkurentospromožnostípídpriêmstv
AT kostûkvk konceptualʹníosnoviformuvannâefektivnogomehanízmukonkurentospromožnostípídpriêmstv
first_indexed 2023-10-18T19:03:14Z
last_indexed 2023-10-18T19:03:14Z
_version_ 1796145878509027328