Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств
У роботі досліджені питання формування механізму конкурентоспроможності підприємств на прикладі харчових і переробних підприємств агропромислового комплексу. Розглянуто можливість застосування спрощеного методу оцінки конкурентоспроможності підприємства з урахуванням як всіх якісних показників, що...
Збережено в:
Дата: | 2014 |
---|---|
Автори: | , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
2014
|
Назва видання: | Економічні інновації |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72587 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств / Т.І. Пішеніна, В.К. Костюк // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2014. — Вип. 57. — С. 305-314. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-72587 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-725872014-12-27T03:01:31Z Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств Пішеніна, Т.І. Костюк, В.К. У роботі досліджені питання формування механізму конкурентоспроможності підприємств на прикладі харчових і переробних підприємств агропромислового комплексу. Розглянуто можливість застосування спрощеного методу оцінки конкурентоспроможності підприємства з урахуванням як всіх якісних показників, що відображають ефективність виробництва, так і попиту на продукцію, що виробляється, на основі індексного методу абсолютного рівня її якості – умовного індексу якості. Акцентовано увагу на основні методичні підходи визначення сучасного стану і алгоритм оцінки зростання та забезпечення відповідного рівня конкурентоспроможності підприємства на ринку. In this work investigated the question of the competitiveness of the processing enterprises of the agroindustrial complex. The possibility to use the simplified method for estimation competitiveness with regard to how all the quality indicators, reflecting the efficiency of production and the demand for the products produced, based on the index method of the absolute level of its quality – conditional index quality. Attention on basic methodological approaches the definition of the modern State and the algorithm estimates the growth and ensuring the appropriate level of competitiveness on the market. 2014 Article Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств / Т.І. Пішеніна, В.К. Костюк // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2014. — Вип. 57. — С. 305-314. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. XXXX-0066 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72587 338 uk Економічні інновації Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
description |
У роботі досліджені питання формування механізму конкурентоспроможності підприємств на прикладі харчових і переробних підприємств агропромислового комплексу. Розглянуто можливість застосування спрощеного методу оцінки конкурентоспроможності підприємства з урахуванням як всіх якісних показників, що відображають ефективність виробництва, так і попиту на продукцію, що виробляється, на основі індексного методу абсолютного рівня її якості – умовного індексу якості. Акцентовано увагу на основні методичні підходи визначення сучасного стану і алгоритм оцінки зростання та забезпечення відповідного рівня конкурентоспроможності підприємства на ринку. |
format |
Article |
author |
Пішеніна, Т.І. Костюк, В.К. |
spellingShingle |
Пішеніна, Т.І. Костюк, В.К. Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств Економічні інновації |
author_facet |
Пішеніна, Т.І. Костюк, В.К. |
author_sort |
Пішеніна, Т.І. |
title |
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств |
title_short |
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств |
title_full |
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств |
title_fullStr |
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств |
title_full_unstemmed |
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств |
title_sort |
концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств |
publisher |
Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України |
publishDate |
2014 |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72587 |
citation_txt |
Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності підприємств / Т.І. Пішеніна, В.К. Костюк // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2014. — Вип. 57. — С. 305-314. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. |
series |
Економічні інновації |
work_keys_str_mv |
AT píšenínatí konceptualʹníosnoviformuvannâefektivnogomehanízmukonkurentospromožnostípídpriêmstv AT kostûkvk konceptualʹníosnoviformuvannâefektivnogomehanízmukonkurentospromožnostípídpriêmstv |
first_indexed |
2023-10-18T19:03:14Z |
last_indexed |
2023-10-18T19:03:14Z |
_version_ |
1796145878509027328 |