Глиняний горщик у культурі харчування українців (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.)
Вперше в українській керамології й етнології узагальнено та проаналізовано розрізнені відомості щодо найбільш універсальної та найбільш архаїчної глиняної посудини – горщика. Доведено, що цей вид посуду був головним у культурі харчування українців кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. В науковий обіг...
Збережено в:
Дата: | 2011 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури
2011
|
Назва видання: | Праці Центру пам’яткознавства |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/80211 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Глиняний горщик у культурі харчування українців (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.) / О.В. Щербань // Праці Центру пам’яткознавства: Зб. наук. пр. — 2011. — Вип. 19. — С. 219-231. — Бібліогр.: 77 назв. — укр. |