Глиняний горщик у культурі харчування українців (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.)

Вперше в українській керамології й етнології узагальнено та проаналізовано розрізнені відомості щодо найбільш універсальної та найбільш архаїчної глиняної посудини – горщика. Доведено, що цей вид посуду був головним у культурі харчування українців кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. В науковий обіг...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2011
Автор: Щербань, О.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури 2011
Назва видання:Праці Центру пам’яткознавства
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/80211
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Глиняний горщик у культурі харчування українців (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.) / О.В. Щербань // Праці Центру пам’яткознавства: Зб. наук. пр. — 2011. — Вип. 19. — С. 219-231. — Бібліогр.: 77 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine