2025-02-23T03:36:05-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: Query fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22irk-123456789-92347%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T03:36:05-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: => GET http://localhost:8983/solr/biblio/select?fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22irk-123456789-92347%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T03:36:05-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: <= 200 OK
2025-02-23T03:36:05-05:00 DEBUG: Deserialized SOLR response

Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат

У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за к...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Міщенко, Т.М.
Format: Article
Language:Ukrainian
Published: Кримський науковий центр НАН України і МОН України 2013
Series:Культура народов Причерноморья
Subjects:
Online Access:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання. Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати відповідні управлінські рішення.