2025-02-23T00:27:45-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: Query fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22irk-123456789-92347%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T00:27:45-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: => GET http://localhost:8983/solr/biblio/select?fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22irk-123456789-92347%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T00:27:45-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: <= 200 OK
2025-02-23T00:27:45-05:00 DEBUG: Deserialized SOLR response
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за к...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Article |
Language: | Ukrainian |
Published: |
Кримський науковий центр НАН України і МОН України
2013
|
Series: | Культура народов Причерноморья |
Subjects: | |
Online Access: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
id |
irk-123456789-92347 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-923472016-01-18T03:02:11Z Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат Міщенко, Т.М. Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання. Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати відповідні управлінські рішення. В статье определены задачи учета затрат производства мясопродукции. По стадиям производства указано объекты калькулирования себестоимости мясопродукции предприятий полного технологического цикла. Исследованы особенности производства мясопродукции и их влияние на учет расходов. Обозначены проблемы формирования учетной информации, определены принципы рациональной организации системы документооборота и предложены способы подачи информации, которые позволят оперативно принимать соответствующие управленческие решения. The article defines the task of accounting for costs of production of meat products. Through the stages of manufacturing specified objects of calculation of cost of production of meat-processing enterprises of the complete technological cycle. Peculiarities of the production of meat products and their impact on the accounting of expenses on each stage of production. The advantages and disadvantages of using the normative method for calculation of expenditures and the cost of production of meat-and-fat and meat-processing production. Indicated problems of analytical cost accounting meat - and-fat production by types of products (primary, concomitant, waste), proposed a system of measures to overcome them. Problems of formation of the accounting information, which involved the use of a significant amount of bulky, insignificant primary accounting documents and registers, which have low efficiency and informative. According to the results of the research practices of the movement accounting documents of raw materials conclusion on the necessity of its improvement that provides rationalization and accelerate the receipt of the documents to the relevant internal departments meat-processing enterprise. Defines the principles of the rational organization of document workflow and ways of presenting information that will enable clearer and faster summarize trends and take appropriate management decisions. 2013 Article Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. 1562-0808 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347 657.471 uk Культура народов Причерноморья Кримський науковий центр НАН України і МОН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ |
spellingShingle |
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ Міщенко, Т.М. Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат Культура народов Причерноморья |
description |
У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями
виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств
повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік
витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного
методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного
виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами
продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання.
Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості
громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку
оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку
сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та
прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного
підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано
засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати
відповідні управлінські рішення. |
format |
Article |
author |
Міщенко, Т.М. |
author_facet |
Міщенко, Т.М. |
author_sort |
Міщенко, Т.М. |
title |
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат |
title_short |
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат |
title_full |
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат |
title_fullStr |
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат |
title_full_unstemmed |
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат |
title_sort |
організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат |
publisher |
Кримський науковий центр НАН України і МОН України |
publishDate |
2013 |
topic_facet |
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347 |
citation_txt |
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. |
series |
Культура народов Причерноморья |
work_keys_str_mv |
AT míŝenkotm organízacíjnotehnologíčníosoblivostívirobnictvamâsoprodukcíítaíhvplivnaoblíkvitrat |
first_indexed |
2023-10-18T19:46:11Z |
last_indexed |
2023-10-18T19:46:11Z |
_version_ |
1796147864902041600 |