Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат

У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за к...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Кримський науковий центр НАН України і МОН України
Дата:2013
Автор: Міщенко, Т.М.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Кримський науковий центр НАН України і МОН України 2013
Назва видання:Культура народов Причерноморья
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-92347
record_format dspace
spelling irk-123456789-923472016-01-18T03:02:11Z Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат Міщенко, Т.М. Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання. Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати відповідні управлінські рішення. В статье определены задачи учета затрат производства мясопродукции. По стадиям производства указано объекты калькулирования себестоимости мясопродукции предприятий полного технологического цикла. Исследованы особенности производства мясопродукции и их влияние на учет расходов. Обозначены проблемы формирования учетной информации, определены принципы рациональной организации системы документооборота и предложены способы подачи информации, которые позволят оперативно принимать соответствующие управленческие решения. The article defines the task of accounting for costs of production of meat products. Through the stages of manufacturing specified objects of calculation of cost of production of meat-processing enterprises of the complete technological cycle. Peculiarities of the production of meat products and their impact on the accounting of expenses on each stage of production. The advantages and disadvantages of using the normative method for calculation of expenditures and the cost of production of meat-and-fat and meat-processing production. Indicated problems of analytical cost accounting meat - and-fat production by types of products (primary, concomitant, waste), proposed a system of measures to overcome them. Problems of formation of the accounting information, which involved the use of a significant amount of bulky, insignificant primary accounting documents and registers, which have low efficiency and informative. According to the results of the research practices of the movement accounting documents of raw materials conclusion on the necessity of its improvement that provides rationalization and accelerate the receipt of the documents to the relevant internal departments meat-processing enterprise. Defines the principles of the rational organization of document workflow and ways of presenting information that will enable clearer and faster summarize trends and take appropriate management decisions. 2013 Article Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. 1562-0808 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347 657.471 uk Культура народов Причерноморья Кримський науковий центр НАН України і МОН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
spellingShingle Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Міщенко, Т.М.
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
Культура народов Причерноморья
description У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання. Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати відповідні управлінські рішення.
format Article
author Міщенко, Т.М.
author_facet Міщенко, Т.М.
author_sort Міщенко, Т.М.
title Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_short Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_full Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_fullStr Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_full_unstemmed Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_sort організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України
publishDate 2013
topic_facet Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92347
citation_txt Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.
series Культура народов Причерноморья
work_keys_str_mv AT míŝenkotm organízacíjnotehnologíčníosoblivostívirobnictvamâsoprodukcíítaíhvplivnaoblíkvitrat
first_indexed 2023-10-18T19:46:11Z
last_indexed 2023-10-18T19:46:11Z
_version_ 1796147864902041600