Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу

In order to assess the impact of each of the factors that affect the quality and uniformity of grinding coffee beans and to compare the impact of these factors, it is worth establishing a quantitative indicator of this impact. To solve this problem, dispersion analysis was used as a method of organi...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2024
Автори: Hryhorenko, Ihor, Kondrashov, Serhii, Hryhorenko, Svitlana, Opryshkin, Oleksandr
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: The National Technical University of Ukraine "Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute" 2024
Теми:
Онлайн доступ:http://journal.iasa.kpi.ua/article/view/285190
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:System research and information technologies

Репозитарії

System research and information technologies
id journaliasakpiua-article-285190
record_format ojs
spelling journaliasakpiua-article-2851902024-08-11T01:12:49Z Study of the factor influence on the uniformity of coffee grain grinding by methods of statistical analysis Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу Hryhorenko, Ihor Kondrashov, Serhii Hryhorenko, Svitlana Opryshkin, Oleksandr dispersion analysis homogeneity of grinding factor influence model indicator of control coffee bean дисперсійний аналіз однорідність помелу факторний вплив модель показник контролю зерно кави In order to assess the impact of each of the factors that affect the quality and uniformity of grinding coffee beans and to compare the impact of these factors, it is worth establishing a quantitative indicator of this impact. To solve this problem, dispersion analysis was used as a method of organizing sample data according to possible sources of dispersion. The chosen method made it possible to decompose the total dispersion into components caused by the influence of factor levels. Grinding time, geometric dimensions of the grain, moisture content of the grain, speed of rotation of the motor shaft were selected as factors influencing the homogeneity of grinding. The justification and assessment of the reliability of statistical conclusions about the informational significance of indicators affecting the homogeneity of coffee grinding was carried out to ensure the highest possible probability of the obtained result. Для оцінювання впливу кожного із факторів, які впливають на якість та однорідність помелу зерна кави, і порівняння впливу цих факторів варто встановити кількісний показник цього впливу. Для цього використано дисперсійний аналіз як метод організації вибіркових даних відповідно до можливих джерел розсіювання. Обраний метод дозволив розкласти загальне розсіювання на складові, зумовлені впливом рівнів факторів. Факторами, що впливають на однорідність помелу, обрано: час помелу, геометричні розміри зерна, вологість зерна, швидкість обертання валу двигуна. Проведено обґрунтування та оцінювання достовірності статистичних висновків про інформаційну значущість показників, що впливають на однорідність помелу кави для забезпечення максимально високої вірогідності отриманого результату. The National Technical University of Ukraine "Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute" 2024-06-28 Article Article application/pdf http://journal.iasa.kpi.ua/article/view/285190 10.20535/SRIT.2308-8893.2024.2.10 System research and information technologies; No. 2 (2024); 137-149 Системные исследования и информационные технологии; № 2 (2024); 137-149 Системні дослідження та інформаційні технології; № 2 (2024); 137-149 2308-8893 1681-6048 en http://journal.iasa.kpi.ua/article/view/285190/301166
institution System research and information technologies
baseUrl_str
datestamp_date 2024-08-11T01:12:49Z
collection OJS
language English
topic dispersion analysis
homogeneity of grinding
factor influence
model
indicator of control
coffee bean
дисперсійний аналіз
однорідність помелу
факторний вплив
модель
показник контролю
зерно кави
spellingShingle dispersion analysis
homogeneity of grinding
factor influence
model
indicator of control
coffee bean
дисперсійний аналіз
однорідність помелу
факторний вплив
модель
показник контролю
зерно кави
Hryhorenko, Ihor
Kondrashov, Serhii
Hryhorenko, Svitlana
Opryshkin, Oleksandr
Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
topic_facet dispersion analysis
homogeneity of grinding
factor influence
model
indicator of control
coffee bean
дисперсійний аналіз
однорідність помелу
факторний вплив
модель
показник контролю
зерно кави
format Article
author Hryhorenko, Ihor
Kondrashov, Serhii
Hryhorenko, Svitlana
Opryshkin, Oleksandr
author_facet Hryhorenko, Ihor
Kondrashov, Serhii
Hryhorenko, Svitlana
Opryshkin, Oleksandr
author_sort Hryhorenko, Ihor
title Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
title_short Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
title_full Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
title_fullStr Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
title_full_unstemmed Дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
title_sort дослідження факторного впливу на однорідність помелу зерна кави методами статистичного аналізу
title_alt Study of the factor influence on the uniformity of coffee grain grinding by methods of statistical analysis
description In order to assess the impact of each of the factors that affect the quality and uniformity of grinding coffee beans and to compare the impact of these factors, it is worth establishing a quantitative indicator of this impact. To solve this problem, dispersion analysis was used as a method of organizing sample data according to possible sources of dispersion. The chosen method made it possible to decompose the total dispersion into components caused by the influence of factor levels. Grinding time, geometric dimensions of the grain, moisture content of the grain, speed of rotation of the motor shaft were selected as factors influencing the homogeneity of grinding. The justification and assessment of the reliability of statistical conclusions about the informational significance of indicators affecting the homogeneity of coffee grinding was carried out to ensure the highest possible probability of the obtained result.
publisher The National Technical University of Ukraine "Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute"
publishDate 2024
url http://journal.iasa.kpi.ua/article/view/285190
work_keys_str_mv AT hryhorenkoihor studyofthefactorinfluenceontheuniformityofcoffeegraingrindingbymethodsofstatisticalanalysis
AT kondrashovserhii studyofthefactorinfluenceontheuniformityofcoffeegraingrindingbymethodsofstatisticalanalysis
AT hryhorenkosvitlana studyofthefactorinfluenceontheuniformityofcoffeegraingrindingbymethodsofstatisticalanalysis
AT opryshkinoleksandr studyofthefactorinfluenceontheuniformityofcoffeegraingrindingbymethodsofstatisticalanalysis
AT hryhorenkoihor doslídžennâfaktornogovplivunaodnorídnístʹpomeluzernakavimetodamistatističnogoanalízu
AT kondrashovserhii doslídžennâfaktornogovplivunaodnorídnístʹpomeluzernakavimetodamistatističnogoanalízu
AT hryhorenkosvitlana doslídžennâfaktornogovplivunaodnorídnístʹpomeluzernakavimetodamistatističnogoanalízu
AT opryshkinoleksandr doslídžennâfaktornogovplivunaodnorídnístʹpomeluzernakavimetodamistatističnogoanalízu
first_indexed 2024-08-11T04:01:28Z
last_indexed 2024-08-11T04:01:28Z
_version_ 1811501759051333632