Гігієнічна характеристика есенціального компоненту продуктів харчування та харчової сировини промислового регіону

Харчування населення, як один із провідних критеріїв якості життя і фактор, що визначає здоров’я нації. Тому метою нашого дослідження було вивчення і гігієнічна оцінка фактичного вмісту цинку і міді в продуктах харчування і харчовій сировині сучасного промислового регіону. Основні продукти харчуванн...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Datum:2017
Hauptverfasser: Білецька, Е.М., Калінічева, В.В., Онул, Н.М.
Format: Artikel
Sprache:Ukrainian
Veröffentlicht: Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України 2017
Schriftenreihe:Актуальні проблеми транспортної медицини
Schlagworte:
Online Zugang:https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/140112
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Zitieren:Гігієнічна характеристика есенціального компоненту продуктів харчування та харчової сировини промислового регіону / Е.М. Білецька, В.В. Калінічева, Н.М. Онул // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2017. — № 1 (47). — С. 84-89. — Бібліогр.: 15 назв. — укр.

Institution

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Beschreibung
Zusammenfassung:Харчування населення, як один із провідних критеріїв якості життя і фактор, що визначає здоров’я нації. Тому метою нашого дослідження було вивчення і гігієнічна оцінка фактичного вмісту цинку і міді в продуктах харчування і харчовій сировині сучасного промислового регіону. Основні продукти харчування промислового м. Дніпро містять біотичні мікроелементи в концентраціях, які нижче їх ГДК і середніх біологічних значень, за винятком рівня міді в молоці, що в 1,2 рази вище біологічного. Динаміка вмісту есенціальних елементів в продуктах харчування м. Дніпро за десятирічний період практично не змінилася. Несприятливе поєднання зниженого вмісту мікроелементів в продуктах харчування з кулінарними втратами підсилює їх дефіцит в організмі і потенціює порушення формування скелета і синтезу колагену, створюючи передумови підвищенню ризику розвитку остеопатий.