Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат

У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за к...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Datum:2013
1. Verfasser: Міщенко, Т.М.
Format: Artikel
Sprache:Ukrainian
Veröffentlicht: Кримський науковий центр НАН України і МОН України 2013
Schriftenreihe:Культура народов Причерноморья
Schlagworte:
Online Zugang:https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/92347
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Zitieren:Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.

Institution

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id nasplib_isofts_kiev_ua-123456789-92347
record_format dspace
fulltext
spelling nasplib_isofts_kiev_ua-123456789-923472025-02-09T11:09:51Z Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат Организационно-технологические особенности производства мясопродукции и их влияние на учет расходов Organizational and technological features of production meat and their impact on cost accounting Міщенко, Т.М. Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання. Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати відповідні управлінські рішення. В статье определены задачи учета затрат производства мясопродукции. По стадиям производства указано объекты калькулирования себестоимости мясопродукции предприятий полного технологического цикла. Исследованы особенности производства мясопродукции и их влияние на учет расходов. Обозначены проблемы формирования учетной информации, определены принципы рациональной организации системы документооборота и предложены способы подачи информации, которые позволят оперативно принимать соответствующие управленческие решения. The article defines the task of accounting for costs of production of meat products. Through the stages of manufacturing specified objects of calculation of cost of production of meat-processing enterprises of the complete technological cycle. Peculiarities of the production of meat products and their impact on the accounting of expenses on each stage of production. The advantages and disadvantages of using the normative method for calculation of expenditures and the cost of production of meat-and-fat and meat-processing production. Indicated problems of analytical cost accounting meat - and-fat production by types of products (primary, concomitant, waste), proposed a system of measures to overcome them. Problems of formation of the accounting information, which involved the use of a significant amount of bulky, insignificant primary accounting documents and registers, which have low efficiency and informative. According to the results of the research practices of the movement accounting documents of raw materials conclusion on the necessity of its improvement that provides rationalization and accelerate the receipt of the documents to the relevant internal departments meat-processing enterprise. Defines the principles of the rational organization of document workflow and ways of presenting information that will enable clearer and faster summarize trends and take appropriate management decisions. 2013 Article Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. 1562-0808 https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/92347 657.471 uk Культура народов Причерноморья application/pdf Кримський науковий центр НАН України і МОН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
spellingShingle Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Міщенко, Т.М.
Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
Культура народов Причерноморья
description У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання. Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати відповідні управлінські рішення.
format Article
author Міщенко, Т.М.
author_facet Міщенко, Т.М.
author_sort Міщенко, Т.М.
title Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_short Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_full Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_fullStr Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_full_unstemmed Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
title_sort організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України
publishDate 2013
topic_facet Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
url https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/92347
citation_txt Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.
series Культура народов Причерноморья
work_keys_str_mv AT míŝenkotm organízacíjnotehnologíčníosoblivostívirobnictvamâsoprodukcíítaíhvplivnaoblíkvitrat
AT míŝenkotm organizacionnotehnologičeskieosobennostiproizvodstvamâsoprodukciiiihvliânienaučetrashodov
AT míŝenkotm organizationalandtechnologicalfeaturesofproductionmeatandtheirimpactoncostaccounting
first_indexed 2025-11-25T21:02:22Z
last_indexed 2025-11-25T21:02:22Z
_version_ 1849797685150744576