Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
Стаття розглядає сучасні тенденції щодо зростання інтересу до гастрономічного туризму вза-галі та до дегустаційних залів зокрема. Заклади індустрії гостинності готові до впровадження сервіс-них інновацій однією з яких є створення дегустаційного залу та розробка низки додаткових послуг.Створення дегу...
Gespeichert in:
| Datum: | 2021 |
|---|---|
| Hauptverfasser: | , , |
| Format: | Artikel |
| Sprache: | Ukrainian |
| Veröffentlicht: |
Odesa National University of Technology
2021
|
| Online Zugang: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004 |
| Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
| Назва журналу: | Food Industry Economics |
Institution
Food Industry Economics| id |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-2004 |
|---|---|
| record_format |
ojs |
| spelling |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-20042022-02-15T10:13:13Z Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів Service improvement in hospitality industry enterprises by designing tasting rooms Ряшко, Г. М. Асауленко, Н. В. Новічкова, Т. П. Стаття розглядає сучасні тенденції щодо зростання інтересу до гастрономічного туризму вза-галі та до дегустаційних залів зокрема. Заклади індустрії гостинності готові до впровадження сервіс-них інновацій однією з яких є створення дегустаційного залу та розробка низки додаткових послуг.Створення дегустаційних залів на підприємствах індустрії гостинності дозволяє проводити моносорто-ві дегустації, порівнювати продукцію різних виробників, що не можливо в дегустаційних залах, розта-шованих на виробничих підприємствах. Дегустаційна зала в складі підприємства індустрії гостинностістає джерелом додаткового прибутку за рахунок розширення сервісних послуг закладу. Розглянуторекомендації щодо створення дегустаційних залів на виробничих підприємствах. Наведено схему вза-ємозв’язку приміщень дегустаційної зали в складі підприємства індустрії гостинності. Розроблено ре-комендації щодо проектування та дизайну дегустаційних залів, розташованих на підприємствах індус-трії гостинності. The modern trends of interest growth of gastronomic tourism in general and tasting rooms in particular are presented in the paper. The organization of tasting rooms separately from industrial enterprises is thepresent-time way and the degustation turns into an independent attraction for tourists. However, now thereare no practical recommendations for the design of tasting rooms as part of the hospitality industry enterprises. Hospitality industry enterprises are ready to introduce service innovations, one of those is the organization of a tasting room and numerous additional services development. The organization of tasting rooms in hospitality industry enterprises makes it possible to realize single-varietal tastings, to compare the productsof different manufacturers, what is impossible in tasting rooms located in industrial enterprises.A tasting room as part of a hospitality industry enterprise is a source of additional income by expanding the range of services. The sale of food products and related products, the development of exclusive tasting sets, the organization of gastronomic evenings, thematic seminars and parties, the organization of gastronomic tours and off-site tastings are the main services of the tasting rooms.Recommendations of a tasting room organization in industrial enterprises have been considered. Inorder to objectively and reliably evaluate the products, the tasters must have the necessary working conditions. Therefore, the condition of the tasting room working area and equipment are important. An interconnection diagram of the tasting room premises in the structure of the hospitality industry enterprise has beengiven. The design recommendations and design solutions of tasting rooms located in the hospitality industryenterprises have been developed. Odesa National University of Technology 2021-04-19 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004 10.15673/fie.v13i1.2004 Food Industry Economics; Vol 13 No 1 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 1 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 1 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v13i1 uk //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004/2199 Авторське право (c) 2021 Food Industry Economics |
| institution |
Food Industry Economics |
| baseUrl_str |
|
| datestamp_date |
2022-02-15T10:13:13Z |
| collection |
OJS |
| language |
Ukrainian |
| format |
Article |
| author |
Ряшко, Г. М. Асауленко, Н. В. Новічкова, Т. П. |
| spellingShingle |
Ряшко, Г. М. Асауленко, Н. В. Новічкова, Т. П. Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| author_facet |
Ряшко, Г. М. Асауленко, Н. В. Новічкова, Т. П. |
| author_sort |
Ряшко, Г. М. |
| title |
Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| title_short |
Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| title_full |
Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| title_fullStr |
Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| title_full_unstemmed |
Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| title_sort |
удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів |
| title_alt |
Service improvement in hospitality industry enterprises by designing tasting rooms |
| description |
Стаття розглядає сучасні тенденції щодо зростання інтересу до гастрономічного туризму вза-галі та до дегустаційних залів зокрема. Заклади індустрії гостинності готові до впровадження сервіс-них інновацій однією з яких є створення дегустаційного залу та розробка низки додаткових послуг.Створення дегустаційних залів на підприємствах індустрії гостинності дозволяє проводити моносорто-ві дегустації, порівнювати продукцію різних виробників, що не можливо в дегустаційних залах, розта-шованих на виробничих підприємствах. Дегустаційна зала в складі підприємства індустрії гостинностістає джерелом додаткового прибутку за рахунок розширення сервісних послуг закладу. Розглянуторекомендації щодо створення дегустаційних залів на виробничих підприємствах. Наведено схему вза-ємозв’язку приміщень дегустаційної зали в складі підприємства індустрії гостинності. Розроблено ре-комендації щодо проектування та дизайну дегустаційних залів, розташованих на підприємствах індус-трії гостинності. |
| publisher |
Odesa National University of Technology |
| publishDate |
2021 |
| url |
//journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004 |
| work_keys_str_mv |
AT râškogm udoskonalennâservísunapídpriêmstvahíndustríígostinnostíšlâhomproektuvannâdegustacíjnihzalív AT asaulenkonv udoskonalennâservísunapídpriêmstvahíndustríígostinnostíšlâhomproektuvannâdegustacíjnihzalív AT novíčkovatp udoskonalennâservísunapídpriêmstvahíndustríígostinnostíšlâhomproektuvannâdegustacíjnihzalív AT râškogm serviceimprovementinhospitalityindustryenterprisesbydesigningtastingrooms AT asaulenkonv serviceimprovementinhospitalityindustryenterprisesbydesigningtastingrooms AT novíčkovatp serviceimprovementinhospitalityindustryenterprisesbydesigningtastingrooms |
| first_indexed |
2025-09-24T17:25:45Z |
| last_indexed |
2025-09-24T17:25:45Z |
| _version_ |
1844167044589682688 |