Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів

Стаття розглядає сучасні тенденції щодо зростання інтересу до гастрономічного туризму вза-галі та до дегустаційних залів зокрема. Заклади індустрії гостинності готові до впровадження сервіс-них інновацій однією з яких є створення дегустаційного залу та розробка низки додаткових послуг.Створення дегу...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2021
Автори: Ряшко, Г. М., Асауленко, Н. В., Новічкова, Т. П.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Odesa National University of Technology 2021
Онлайн доступ://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Food Industry Economics

Репозитарії

Food Industry Economics
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-2004
record_format ojs
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-20042022-02-15T10:13:13Z Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів Service improvement in hospitality industry enterprises by designing tasting rooms Ряшко, Г. М. Асауленко, Н. В. Новічкова, Т. П. Стаття розглядає сучасні тенденції щодо зростання інтересу до гастрономічного туризму вза-галі та до дегустаційних залів зокрема. Заклади індустрії гостинності готові до впровадження сервіс-них інновацій однією з яких є створення дегустаційного залу та розробка низки додаткових послуг.Створення дегустаційних залів на підприємствах індустрії гостинності дозволяє проводити моносорто-ві дегустації, порівнювати продукцію різних виробників, що не можливо в дегустаційних залах, розта-шованих на виробничих підприємствах. Дегустаційна зала в складі підприємства індустрії гостинностістає джерелом додаткового прибутку за рахунок розширення сервісних послуг закладу. Розглянуторекомендації щодо створення дегустаційних залів на виробничих підприємствах. Наведено схему вза-ємозв’язку приміщень дегустаційної зали в складі підприємства індустрії гостинності. Розроблено ре-комендації щодо проектування та дизайну дегустаційних залів, розташованих на підприємствах індус-трії гостинності. The modern trends of interest growth of gastronomic tourism in general and tasting rooms in particular are presented in the paper. The organization of tasting rooms separately from industrial enterprises is thepresent-time way and the degustation turns into an independent attraction for tourists. However, now thereare no practical recommendations for the design of tasting rooms as part of the hospitality industry enterprises. Hospitality industry enterprises are ready to introduce service innovations, one of those is the organization of a tasting room and numerous additional services development. The organization of tasting rooms in hospitality industry enterprises makes it possible to realize single-varietal tastings, to compare the productsof different manufacturers, what is impossible in tasting rooms located in industrial enterprises.A tasting room as part of a hospitality industry enterprise is a source of additional income by expanding the range of services. The sale of food products and related products, the development of exclusive tasting sets, the organization of gastronomic evenings, thematic seminars and parties, the organization of gastronomic tours and off-site tastings are the main services of the tasting rooms.Recommendations of a tasting room organization in industrial enterprises have been considered. Inorder to objectively and reliably evaluate the products, the tasters must have the necessary working conditions. Therefore, the condition of the tasting room working area and equipment are important. An interconnection diagram of the tasting room premises in the structure of the hospitality industry enterprise has beengiven. The design recommendations and design solutions of tasting rooms located in the hospitality industryenterprises have been developed. Odesa National University of Technology 2021-04-19 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004 10.15673/fie.v13i1.2004 Food Industry Economics; Vol 13 No 1 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 1 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 1 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v13i1 uk //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004/2199 Авторське право (c) 2021 Food Industry Economics
institution Food Industry Economics
baseUrl_str
datestamp_date 2022-02-15T10:13:13Z
collection OJS
language Ukrainian
format Article
author Ряшко, Г. М.
Асауленко, Н. В.
Новічкова, Т. П.
spellingShingle Ряшко, Г. М.
Асауленко, Н. В.
Новічкова, Т. П.
Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
author_facet Ряшко, Г. М.
Асауленко, Н. В.
Новічкова, Т. П.
author_sort Ряшко, Г. М.
title Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
title_short Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
title_full Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
title_fullStr Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
title_full_unstemmed Удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
title_sort удосконалення сервісу на підприємствах індустрії гостинності шляхом проектування дегустаційних залів
title_alt Service improvement in hospitality industry enterprises by designing tasting rooms
description Стаття розглядає сучасні тенденції щодо зростання інтересу до гастрономічного туризму вза-галі та до дегустаційних залів зокрема. Заклади індустрії гостинності готові до впровадження сервіс-них інновацій однією з яких є створення дегустаційного залу та розробка низки додаткових послуг.Створення дегустаційних залів на підприємствах індустрії гостинності дозволяє проводити моносорто-ві дегустації, порівнювати продукцію різних виробників, що не можливо в дегустаційних залах, розта-шованих на виробничих підприємствах. Дегустаційна зала в складі підприємства індустрії гостинностістає джерелом додаткового прибутку за рахунок розширення сервісних послуг закладу. Розглянуторекомендації щодо створення дегустаційних залів на виробничих підприємствах. Наведено схему вза-ємозв’язку приміщень дегустаційної зали в складі підприємства індустрії гостинності. Розроблено ре-комендації щодо проектування та дизайну дегустаційних залів, розташованих на підприємствах індус-трії гостинності.
publisher Odesa National University of Technology
publishDate 2021
url //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2004
work_keys_str_mv AT râškogm udoskonalennâservísunapídpriêmstvahíndustríígostinnostíšlâhomproektuvannâdegustacíjnihzalív
AT asaulenkonv udoskonalennâservísunapídpriêmstvahíndustríígostinnostíšlâhomproektuvannâdegustacíjnihzalív
AT novíčkovatp udoskonalennâservísunapídpriêmstvahíndustríígostinnostíšlâhomproektuvannâdegustacíjnihzalív
AT râškogm serviceimprovementinhospitalityindustryenterprisesbydesigningtastingrooms
AT asaulenkonv serviceimprovementinhospitalityindustryenterprisesbydesigningtastingrooms
AT novíčkovatp serviceimprovementinhospitalityindustryenterprisesbydesigningtastingrooms
first_indexed 2025-09-24T17:25:45Z
last_indexed 2025-09-24T17:25:45Z
_version_ 1844167044589682688