Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
The purpose of the article is to propose the indicators for the evaluation and monitoring activity, thedeveloping structure and functioning of business incubators located in the academic environment whichwould allow the organization of internal and external processes for researchers and students. Th...
Збережено в:
| Дата: | 2021 |
|---|---|
| Автор: | |
| Формат: | Стаття |
| Мова: | English |
| Опубліковано: |
Odesa National University of Technology
2021
|
| Онлайн доступ: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190 |
| Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
| Назва журналу: | Food Industry Economics |
Репозитарії
Food Industry Economics| id |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-2190 |
|---|---|
| record_format |
ojs |
| institution |
Food Industry Economics |
| baseUrl_str |
|
| datestamp_date |
2021-12-30T11:27:04Z |
| collection |
OJS |
| language |
English |
| format |
Article |
| author |
Дога – Мірзак, М. |
| spellingShingle |
Дога – Мірзак, М. Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| author_facet |
Дога – Мірзак, М. |
| author_sort |
Дога – Мірзак, М. |
| title |
Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| title_short |
Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| title_full |
Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| title_fullStr |
Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| title_full_unstemmed |
Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| title_sort |
показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора |
| title_alt |
Indicators for the evaluation and monitoring activity оf the university incubator |
| description |
The purpose of the article is to propose the indicators for the evaluation and monitoring activity, thedeveloping structure and functioning of business incubators located in the academic environment whichwould allow the organization of internal and external processes for researchers and students. The success ofa business incubator in the university environment represents primarily its value for the university and for theeconomic environment and the ability to react quickly to changing conditions inside and outside and developing the entrepreneurial ecosystem at national level. The degree of development of university incubators, thecapacity and quality of their functioning depends not only on the intensity of the support of the environment inwhich they operate, but also on their efficiency through attractiveness, promoting viable businesses and atthe same time being an alternative source of financing and propelling potential entrepreneurs. |
| publisher |
Odesa National University of Technology |
| publishDate |
2021 |
| url |
//journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190 |
| work_keys_str_mv |
AT dogamírzakm indicatorsfortheevaluationandmonitoringactivityoftheuniversityincubator AT dogamírzakm pokaznikiocínkitamonítoringudíâlʹnostíuníversitetsʹkogoínkubatora |
| first_indexed |
2025-09-24T17:25:48Z |
| last_indexed |
2025-09-24T17:25:48Z |
| _version_ |
1844167047962951680 |
| spelling |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-21902021-12-30T11:27:04Z Indicators for the evaluation and monitoring activity оf the university incubator Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора Дога – Мірзак, М. The purpose of the article is to propose the indicators for the evaluation and monitoring activity, thedeveloping structure and functioning of business incubators located in the academic environment whichwould allow the organization of internal and external processes for researchers and students. The success ofa business incubator in the university environment represents primarily its value for the university and for theeconomic environment and the ability to react quickly to changing conditions inside and outside and developing the entrepreneurial ecosystem at national level. The degree of development of university incubators, thecapacity and quality of their functioning depends not only on the intensity of the support of the environment inwhich they operate, but also on their efficiency through attractiveness, promoting viable businesses and atthe same time being an alternative source of financing and propelling potential entrepreneurs. Мета статті полягала у розробці показників для здійснення оціночно-моніторингової діяльнос-ті та пропозицій щодо структури розвитку та функціонування бізнес-інкубаторів, розташованих в ака-демічному середовищі, які б дозволили організувати внутрішні та зовнішні процеси науковців та сту-дентів. Успіх бізнес-інкубатора в університетському середовищі представляє його цінність насампереддля університету та економічного середовища і водночас здатність швидко реагувати на мінливі ум о-ви всередині та зовні, тим самим стимулюючи та розвиваючи підприємницьку екосистему на націона-льному рівні. Ступінь розвитку університетських інкубаторів, потужність та якість їхньої роботи зале-жать не тільки від інтенсивності підтримки університетського середовища в якому вони працюють, алей від їхньої ефективності за рахунок привабливості, просування життєздатного бізнесу і, водночас, єальтернативним джерелом фінансування та стимулювання потенційних підприємців. У статті запро-поновано дві групи показників оцінки продуктивності та ефективності бізнес-інкубаторів залежно відджерела статистичних даних: показники як об'єктивне джерело даних за офіційною статистикою таіндикатори, отримані в результаті інтерв'ю, опитувань співробітників, що працюють з університетом таінкубатором, розташованими в одному середовищі або підприємствах, як інкубованих, так і неінкубо-ваних. Для оцінки ефективності діяльності та розвитку Університетського інкубатора запропоновановикористовувати метод інтегрального індексу, розрахованого як середнє геометричне зміни окремихпоказників за станом і розвитком підприємств у межах бізнес-інкубатора. Запропоновано використан-ня п’яти показників із тактичною метою, закладеною у стратегічні цілі створення та розвитку малого тасереднього бізнесу в рамках університетських інкубаторів, що охоплюють наступні Інтегральний індек-си: створення та моніторингу інкубованих підприємств; ефективного використання фінансових ресур-сів, ефективного використання людських ресурсів; характеристики університетського середовища;ефективного використання та просування інновацій. Оцінку фінансової стійкості інкубатора та ситуації,орієнтованої на доступ та ефективного використання фінансових ресурсів, запропоновано розрахува-ти за допомогою Інтегрального індексу використання фінансових ресурсів підприємствами, що пра-цюють у бізнес-інкубаторах, та самим бізнес-інкубатором. Odesa National University of Technology 2021-12-30 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190 10.15673/fie.v13i4.2190 Food Industry Economics; Vol 13 No 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v13i4 en //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190/2379 Авторське право (c) 2021 Food Industry Economics |