Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності

This study examines the impact of the innovative trend of freezing bread and bakery products on the competitiveness of enterprises in the hospitality industry. The term «hospitality» is most commonly associated with the hotel and restaurant sectors. The structure of the hospitality industry has been...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2025
Автори: Савенко, Ігор, Томпсон, Меган
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: Odesa National University of Technology 2025
Онлайн доступ://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/3105
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Food Industry Economics

Репозитарії

Food Industry Economics
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-3105
record_format ojs
institution Food Industry Economics
baseUrl_str
datestamp_date 2025-08-04T10:30:52Z
collection OJS
language English
format Article
author Савенко, Ігор
Томпсон, Меган
spellingShingle Савенко, Ігор
Томпсон, Меган
Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
author_facet Савенко, Ігор
Томпсон, Меган
author_sort Савенко, Ігор
title Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
title_short Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
title_full Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
title_fullStr Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
title_full_unstemmed Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
title_sort вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності
title_alt The impact of innovative trends on the competitiveness of enterprises in the hospitality industry
description This study examines the impact of the innovative trend of freezing bread and bakery products on the competitiveness of enterprises in the hospitality industry. The term «hospitality» is most commonly associated with the hotel and restaurant sectors. The structure of the hospitality industry has been analysed according to the Classification of Types of Economic Activities (CTEA DK 009:2010). A comparative analysis has been performed between the sales volumes and employment levels of enterprises in Ukraine’s national economy and those in the hospitality sector. The paper has also explored current trends in the development of the bakery industry. According to the international forecast” Nutrition in the 21st Century”, freezing has been recognized as one of the most advanced methods for processing and preserving food raw materials, positioning it as a key trend for enhancing competitiveness in hospitality enterprises. The findings emphasize the importance of adopting freezing technologies to optimize logistics, reduce losses, and improve customer satisfaction. The paper is concluded with recommendations for further research into innovative trends that can boost the competitiveness of the hospitality industry.
publisher Odesa National University of Technology
publishDate 2025
url //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/3105
work_keys_str_mv AT savenkoígor theimpactofinnovativetrendsonthecompetitivenessofenterprisesinthehospitalityindustry
AT tompsonmegan theimpactofinnovativetrendsonthecompetitivenessofenterprisesinthehospitalityindustry
AT savenkoígor vplivínnovacíjnihtrendívnakonkurentospromožnístʹpídpriêmstvgaluzígostinností
AT tompsonmegan vplivínnovacíjnihtrendívnakonkurentospromožnístʹpídpriêmstvgaluzígostinností
AT savenkoígor impactofinnovativetrendsonthecompetitivenessofenterprisesinthehospitalityindustry
AT tompsonmegan impactofinnovativetrendsonthecompetitivenessofenterprisesinthehospitalityindustry
first_indexed 2025-09-24T17:26:02Z
last_indexed 2025-09-24T17:26:02Z
_version_ 1844167062218342400
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-31052025-08-04T10:30:52Z The impact of innovative trends on the competitiveness of enterprises in the hospitality industry Вплив інноваційних трендів на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності Савенко, Ігор Томпсон, Меган This study examines the impact of the innovative trend of freezing bread and bakery products on the competitiveness of enterprises in the hospitality industry. The term «hospitality» is most commonly associated with the hotel and restaurant sectors. The structure of the hospitality industry has been analysed according to the Classification of Types of Economic Activities (CTEA DK 009:2010). A comparative analysis has been performed between the sales volumes and employment levels of enterprises in Ukraine’s national economy and those in the hospitality sector. The paper has also explored current trends in the development of the bakery industry. According to the international forecast” Nutrition in the 21st Century”, freezing has been recognized as one of the most advanced methods for processing and preserving food raw materials, positioning it as a key trend for enhancing competitiveness in hospitality enterprises. The findings emphasize the importance of adopting freezing technologies to optimize logistics, reduce losses, and improve customer satisfaction. The paper is concluded with recommendations for further research into innovative trends that can boost the competitiveness of the hospitality industry. Стаття присвячена дослідженню впливу інноваційних технологій на конкурентоспроможність підприємств галузі гостинності. Поняття "гостинність" найчастіше використовується у готельно-ресторанному бізнесі. Гостинність розуміється як система заходів і порядок їх реалізації з метою задоволення різноманітних побутових, господарських та культурних потреб гостей туристичних компаній, їхнього сервісного обслуговування та надання комплексу послуг. Галузь гостинності сприяє ефективності та розвитку національної економіки, оскільки зростання малого бізнесу наповнює державний бюджет, зростає зайнятість населення, покращується рівень життя в регіонах, а також позитивно впливають суміжні галузі, пов’язані з готельним бізнесом. Загалом індустрія гостинності є динамічно зростаючим сектором та однією з основних складових сфери послуг, яка включає готельні та ресторанні підприємства, що надають різноманітні послуги з розміщення, харчування, побутового обслуговування, відпочинку та розваг. Метою статті є дослідити структуру індустрії гостинності в Україні та проаналізувати вплив інноваційного тренду — заморожування хліба та хлібобулочних виробів — на конкурентоспроможність підприємств цієї галузі. Дослідження доводять, що відповідно до класифікації КВЕД-2010, система харчування є складовою індустрії гостинності у вигляді звичайних ресторанів, ресторанів самообслуговування, закладів швидкого обслуговування, кафе тощо. Згідно з міжнародним прогнозом ЮНЕСКО «Харчування у XXI столітті», заморожування харчових продуктів визнано одним із найбільш прогресивних методів їх обробки та зберігання. Випікання продукції із заморожених напівфабрикатів дозволяє заощаджувати час, простір і спеціальне обладнання для приготування; напівфабрикати зручні для домашньої випічки; створюються умови для оперативної реакції на потреби ринку; забезпечується централізований контроль якості та безпеки на етапі виготовлення заморожених напівфабрикатів; з’являється можливість розширення мережі продажу свіжої продукції шляхом встановлення доступних малопотужних печей для випікання безпосередньо у точках продаж. Odesa National University of Technology 2025-04-22 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/3105 10.15673/fie.v17i1.3105 Food Industry Economics; Vol 17 No 1 (2025): FOOD INDUSTRY ECONOMICS; 62-68 Food Industry Economics; Том 17 № 1 (2025): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ; 62-68 Food Industry Economics; Том 17 № 1 (2025): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ; 62-68 2312-847X 2411-4111 10.15673/fie.v17i1 en //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/3105/3404 Авторське право (c) 2025 Food Industry Economics