Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней

The author studied the effect of cryopreservation regimes of pig organ fragments and the conditions of obtaining extracts on their composition. It was shown that during obtaining the water-saline extracts the release of biologically active substances into solution was higher in the case of cryoprese...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Datum:2004
1. Verfasser: Galchenko, S. E.
Format: Artikel
Sprache:English
Veröffentlicht: Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004
Schlagworte:
Online Zugang:https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/664
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Назва журналу:Problems of Cryobiology and Cryomedicine

Institution

Problems of Cryobiology and Cryomedicine
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-664
record_format ojs
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-6642025-04-20T04:17:14Z Composition of Aqueous-Saline Extracts of Cryopreserved Pig Organ Fragments Composition of Aqueous-Saline Extracts of Cryopreserved Pig Organ Fragments Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней Galchenko, S. E. криоконсервирование фрагменты ксеноорганов экстракт кріоконсервування фрагменти ксеноорганів екстракт cryopreservation xenoorgan fragments extract The author studied the effect of cryopreservation regimes of pig organ fragments and the conditions of obtaining extracts on their composition. It was shown that during obtaining the water-saline extracts the release of biologically active substances into solution was higher in the case of cryopreserved fragments than of native ones. The release of peptides was higher in the case of fragments cryopreserved with PEO-1500. The optimal time of incubation was 60 min. Определено влияние режимов криоконсервирования фрагментов органов свиней и условий получения экстрактов на их состав. Установлено, что при получении водно-солевых экстрактов выход биологически активных веществ в раствор из криоконсервированных фрагментов больший, чем из нативных. Выход пептидов более высокий из фрагментов, криоконсервированных в присутствии ПЭО-1500. Оптимальный срок инкубирования 60 мин. Визначено вплив режимів кріоконсервування фрагментів органів свиней Ñ– умов отримання екстрактів на Ñ—Ñ… склад. Встановлено, що при отриманні водно-сольових екстрактів вихід біологічно активних речовин в розчин з кріоконсервованих фрагментів органів більший, ніж з нативних. Вихід пептидів більший з фрагментів, кріоконсервованих у присутності ПЕО-1500. Оптимальний строк інкубації 60 хв. Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004-12-15 Article Article Research article application/pdf https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/664 Problems of Cryobiology and Cryomedicine; No. 4 (2004): Problems of Cryobiology; 72-78 Проблемы криобиологии и криомедицины; № 4 (2004): Problems of Cryobiology; 72-78 Проблеми кріобіології і кріомедицини; № 4 (2004): Problems of Cryobiology; 72-78 2518-7376 2307-6143 en https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/664/697 Copyright (c) 2020 S. E. Galchenko https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
institution Problems of Cryobiology and Cryomedicine
baseUrl_str
datestamp_date 2025-04-20T04:17:14Z
collection OJS
language English
topic кріоконсервування
фрагменти ксеноорганів
екстракт
spellingShingle кріоконсервування
фрагменти ксеноорганів
екстракт
Galchenko, S. E.
Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней
topic_facet криоконсервирование
фрагменты ксеноорганов
экстракт
кріоконсервування
фрагменти ксеноорганів
екстракт
cryopreservation
xenoorgan fragments
extract
format Article
author Galchenko, S. E.
author_facet Galchenko, S. E.
author_sort Galchenko, S. E.
title Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней
title_short Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней
title_full Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней
title_fullStr Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней
title_full_unstemmed Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней
title_sort ð¡ðºð»ð°ð´ ð²ð¾ð´ð½ð¾-ñð¾ð»ñœð¾ð²ð¸ñ… ðµðºññ‚ñ€ð°ðºñ‚ñ–ð² ðºñ€ñ–ð¾ðºð¾ð½ñðµñ€ð²ð¾ð²ð°ð½ð¸ñ… ñ„ñ€ð°ð³ð¼ðµð½ñ‚ñ–ð² ð¾ñ€ð³ð°ð½ñ–ð² ñð²ð¸ð½ðµð¹
title_alt Composition of Aqueous-Saline Extracts of Cryopreserved Pig Organ Fragments
Composition of Aqueous-Saline Extracts of Cryopreserved Pig Organ Fragments
description The author studied the effect of cryopreservation regimes of pig organ fragments and the conditions of obtaining extracts on their composition. It was shown that during obtaining the water-saline extracts the release of biologically active substances into solution was higher in the case of cryopreserved fragments than of native ones. The release of peptides was higher in the case of fragments cryopreserved with PEO-1500. The optimal time of incubation was 60 min.
publisher Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine
publishDate 2004
url https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/664
work_keys_str_mv AT galchenkose compositionofaqueoussalineextractsofcryopreservedpigorganfragments
AT galchenkose ððoðððð2ð3⁄4ðð1⁄2ð3⁄4nð3⁄4ðnœð3⁄4ð2ðnðμðonnnððonnð2ðonnð3⁄4ðoð3⁄4ð1⁄2nðμnð2ð3⁄4ð2ðð1⁄2ðnnnðð3ð1⁄4ðμð1⁄2nnð2ð3⁄4nð3ðð1⁄2nð2nð2ðð1⁄2ðμð1
first_indexed 2024-09-01T17:48:22Z
last_indexed 2025-04-21T05:12:38Z
_version_ 1829987827534790656