Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів

The effect of cryopreservation on the integrity of some bioenergetic indices of pig and piglet liver fragments was studied. It was found that the relative normalisation of metabolic parameters of cryopreserved liver fragments is observed by 60 min after thawing. During the second hour of observation...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2004
Автор: Galchenko, S. Ye.
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004
Теми:
Онлайн доступ:https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/677
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Problems of Cryobiology and Cryomedicine

Репозитарії

Problems of Cryobiology and Cryomedicine
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-677
record_format ojs
institution Problems of Cryobiology and Cryomedicine
baseUrl_str
datestamp_date 2025-12-06T13:17:43Z
collection OJS
language English
topic фрагменти печінки
кріоконсервування
метаболізм
spellingShingle фрагменти печінки
кріоконсервування
метаболізм
Galchenko, S. Ye.
Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
topic_facet фрагменти печінки
кріоконсервування
метаболізм
liver fragments
cryopreservation
metabolism
фрагменты печени
криоконсервирование
метаболизм
format Article
author Galchenko, S. Ye.
author_facet Galchenko, S. Ye.
author_sort Galchenko, S. Ye.
title Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
title_short Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
title_full Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
title_fullStr Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
title_full_unstemmed Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
title_sort ðÿð¾ðºð°ð·ð½ð¸ðºð¸ ð¾ðºð¸ñð»ñžð²ð°ð»ñœð½ð¾ð³ð¾ ð¼ðµñ‚ð°ð±ð¾ð»ñ–ð·ð¼ñƒ ñ„ñ€ð°ð³ð¼ðµð½ñ‚ñ–ð² ð¿ðµñ‡ñ–ð½ðºð¸ ñð²ð¸ð½ðµð¹ ñ‚ð° ð¿ð¾ñ€ð¾ñññ‚ ð¿ñ–ñð»ñ ñ—ñ… ðºñ€ñ–ð¾ðºð¾ð½ñðµñ€ð²ñƒð²ð°ð½ð½ñ ð² ð¿ñ€ð¸ññƒñ‚ð½ð¾ññ‚ñ– ð¿ð¾ð»ñ–ðµñ‚ð¸ð»ðµð½ð¾ðºñð¸ð´ñ–ð²
title_alt Oxidative Metabolism Indices in Pigs and Piglets’ Liver Fragments Following their Cryopreservation in Presence of Polyethylene Oxides
Oxidative Metabolism Indices in Pigs and Piglets’ Liver Fragments Following their Cryopreservation in Presence of Polyethylene Oxides
description The effect of cryopreservation on the integrity of some bioenergetic indices of pig and piglet liver fragments was studied. It was found that the relative normalisation of metabolic parameters of cryopreserved liver fragments is observed by 60 min after thawing. During the second hour of observation the gradual loss of metabolic properties of the tissue took place. In addition, these processes went in faster way in cryopreserved fragments than in the control, but they did not differ in quality. This phenomenon should be taken into consideration while using liver fragments as model or for other purposes.
publisher Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine
publishDate 2004
url https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/677
work_keys_str_mv AT galchenkosye oxidativemetabolismindicesinpigsandpigletsaliverfragmentsfollowingtheircryopreservationinpresenceofpolyethyleneoxides
AT galchenkosye ðyð3⁄4ðoððð1⁄2ððoðð3⁄4ðoðnðnzð2ððnœð1⁄2ð3⁄4ð3ð3⁄4ð1⁄4ðμnððð3⁄4ðnðð1⁄4nƒnnðð3ð1⁄4ðμð1⁄2nnð2ððμnnð1⁄2ðoðnð2ðð1⁄2ðμð1nððð3⁄4nð3⁄4nnnðnnðnnnðonnð3⁄4ðoð3⁄4ð1⁄2nðμnð2nƒð2ðð1⁄2ð1⁄2nð2ðnðnnƒnð1⁄2ð3⁄4nnnðð3⁄4ðnðμnðððμð1⁄2ð3⁄4ðonððnð2
first_indexed 2025-07-22T19:34:56Z
last_indexed 2025-12-06T13:25:40Z
_version_ 1850765518080835584
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-6772025-12-06T13:17:43Z Oxidative Metabolism Indices in Pigs and Piglets’ Liver Fragments Following their Cryopreservation in Presence of Polyethylene Oxides Oxidative Metabolism Indices in Pigs and Piglets’ Liver Fragments Following their Cryopreservation in Presence of Polyethylene Oxides Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після Ñ—Ñ… кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів Galchenko, S. Ye. фрагменти печінки кріоконсервування метаболізм liver fragments cryopreservation metabolism фрагменты печени криоконсервирование метаболизм The effect of cryopreservation on the integrity of some bioenergetic indices of pig and piglet liver fragments was studied. It was found that the relative normalisation of metabolic parameters of cryopreserved liver fragments is observed by 60 min after thawing. During the second hour of observation the gradual loss of metabolic properties of the tissue took place. In addition, these processes went in faster way in cryopreserved fragments than in the control, but they did not differ in quality. This phenomenon should be taken into consideration while using liver fragments as model or for other purposes. Изучали влияние криоконсервирования на сохранность некоторых показателей биоэнергетики фрагментов печени свиней и поросят. Установлено, что на 60-й минуте после отогрева наблюдается относительная нормализация метаболических параметров криоконсервированных фрагментов печени. На протяжении 2-го часа наблюдения происходит постепенная потеря метаболических свойств, присущих данной ткани. Ð’ криоконсервированных фрагментах эти процессы идут более быстрыми темпами, чем в контроле, но качественно не отличаются. Эту закономерность нужно иметь в виду при использовании фрагментов печени как модели или с другими целями. Вивчали вплив кріоконсервування на збереження деяких показників біоенергетики фрагментів печінки свиней Ñ– поросят. Встановлено, що на 60-й хвилині після відігріву спостерігається відносна нормалізація метаболічних параметрів кріоконсервованих фрагментів печінки. На протязі 2-Ñ— години спостереження поступово втрачаються метаболічні властивості, притаманні даній тканині. У кріоконсервованих фрагментах ці процеси відбуваються швидше, ніж у контролі, але якісно не відрізняються. Цю закономірність необхідно мати на увазі при використанні фрагментів печінки як моделі або з іншою метою. Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004-09-15 Article Article Research article application/pdf https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/677 Problems of Cryobiology and Cryomedicine; No. 3 (2004): Problems of Cryobiology; 72-78 Проблемы криобиологии и криомедицины; № 3 (2004): Problems of Cryobiology; 72-78 Проблеми кріобіології і кріомедицини; № 3 (2004): Problems of Cryobiology; 72-78 2518-7376 2307-6143 en https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/677/710 Copyright (c) 2020 S. Ye. Galchenko https://creativecommons.org/licenses/by/4.0