Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти
The data about content of ascorbic acid in fruits of 82 species of fruit plants under the conditions of a South-East of Ukraine are presented. Species accumulating high quantities of ascorbic acid are determined. There are Rosa majalis – 458.1 mg/100 g (up to 843.0), Chaenomeles spp. – about 100.0...
Збережено в:
Дата: | 2007 |
---|---|
Автори: | , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | English |
Опубліковано: |
M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine
2007
|
Онлайн доступ: | https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/810 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Plant Introduction |
Репозитарії
Plant Introductionid |
oai:ojs2.plantintroduction.org:article-810 |
---|---|
record_format |
ojs |
spelling |
oai:ojs2.plantintroduction.org:article-8102019-12-26T13:03:21Z Features of biochemical composition of fruits of various species introduced in a South-East of Ukraine. 1st report: an ascorbic acid content Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти Mezhenskyj, V.M. Mozhajeva, L.L. Mezhenska, L.O. The data about content of ascorbic acid in fruits of 82 species of fruit plants under the conditions of a South-East of Ukraine are presented. Species accumulating high quantities of ascorbic acid are determined. There are Rosa majalis – 458.1 mg/100 g (up to 843.0), Chaenomeles spp. – about 100.0 (up to 293.9), Shepherdia argentea – 113.1 (up to 169.0), Ribes nigrum – 97.7 (up to 124.1), Hippophaё rhamnoides – 56.9 mg/100 g (up to 169.0). Наведено дані щодо вмісту аскорбінової кислоти в плодах 82 видів плодових рослин, які культивують на південному сході України. Визначено види, що нагромаджують велику кількість аскорбінової кислоти. Це, зокрема, Rosa majalis – 458,1 мг/100 г (до 843,0), Chaenomeles spp. – близько 100,0 (до 293,9), Shepherdia argentea – 113,1 (до 169,0), Ribes nigrum – 97,7 (до 124,1), Hippophaё rhamnoides – 56,9 мг/100 г (до 169,0). M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine 2007-06-01 Article Article application/pdf https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/810 10.5281/zenodo.2565474 Plant Introduction; Vol 34 (2007); 85-90 Інтродукція Рослин; Том 34 (2007); 85-90 2663-290X 1605-6574 10.5281/zenodo.3377809 en https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/810/776 http://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
institution |
Plant Introduction |
collection |
OJS |
language |
English |
format |
Article |
author |
Mezhenskyj, V.M. Mozhajeva, L.L. Mezhenska, L.O. |
spellingShingle |
Mezhenskyj, V.M. Mozhajeva, L.L. Mezhenska, L.O. Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти |
author_facet |
Mezhenskyj, V.M. Mozhajeva, L.L. Mezhenska, L.O. |
author_sort |
Mezhenskyj, V.M. |
title |
Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти |
title_short |
Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти |
title_full |
Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти |
title_fullStr |
Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти |
title_full_unstemmed |
Особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході України. Повідомлення 1. Вміст аскорбінової кислоти |
title_sort |
особливості біохімічного складу плодів різних видів плодових рослин, інтродукованих на південному сході україни. повідомлення 1. вміст аскорбінової кислоти |
title_alt |
Features of biochemical composition of fruits of various species introduced in a South-East of Ukraine. 1st report: an ascorbic acid content |
description |
The data about content of ascorbic acid in fruits of 82 species of fruit plants under the conditions of a South-East of Ukraine are presented. Species accumulating high quantities of ascorbic acid are determined. There are Rosa majalis – 458.1 mg/100 g (up to 843.0), Chaenomeles spp. – about 100.0 (up to 293.9), Shepherdia argentea – 113.1 (up to 169.0), Ribes nigrum – 97.7 (up to 124.1), Hippophaё rhamnoides – 56.9 mg/100 g (up to 169.0). |
publisher |
M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine |
publishDate |
2007 |
url |
https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/810 |
work_keys_str_mv |
AT mezhenskyjvm featuresofbiochemicalcompositionoffruitsofvariousspeciesintroducedinasoutheastofukraine1streportanascorbicacidcontent AT mozhajevall featuresofbiochemicalcompositionoffruitsofvariousspeciesintroducedinasoutheastofukraine1streportanascorbicacidcontent AT mezhenskalo featuresofbiochemicalcompositionoffruitsofvariousspeciesintroducedinasoutheastofukraine1streportanascorbicacidcontent AT mezhenskyjvm osoblivostíbíohímíčnogoskladuplodívríznihvidívplodovihrosliníntrodukovanihnapívdennomushodíukraínipovídomlennâ1vmístaskorbínovoíkisloti AT mozhajevall osoblivostíbíohímíčnogoskladuplodívríznihvidívplodovihrosliníntrodukovanihnapívdennomushodíukraínipovídomlennâ1vmístaskorbínovoíkisloti AT mezhenskalo osoblivostíbíohímíčnogoskladuplodívríznihvidívplodovihrosliníntrodukovanihnapívdennomushodíukraínipovídomlennâ1vmístaskorbínovoíkisloti |
first_indexed |
2024-09-01T18:07:25Z |
last_indexed |
2024-09-01T18:07:25Z |
_version_ |
1809018043652636672 |