Model of behavior of consumers of hotel and restaurant services in the conditions of crisis and informatization of the society
Збережено в:
Дата: | 2022 |
---|---|
Автор: | O. A. Zhyhulin |
Формат: | Стаття |
Мова: | English |
Опубліковано: |
2022
|
Назва видання: | Food Industry Economics |
Онлайн доступ: | http://jnas.nbuv.gov.ua/article/UJRN-0001316142 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Library portal of National Academy of Sciences of Ukraine | LibNAS |
Репозитарії
Library portal of National Academy of Sciences of Ukraine | LibNASСхожі ресурси
-
The mechanism of management of formation of inclusive model of business development in agro-food, hotel and restaurant spheres
за авторством: O. I. Kushnir, та інші
Опубліковано: (2022) -
Restoration of enterprise management methods: agri-food, hotel and restaurant sphere
за авторством: O. I. Kushnir, та інші
Опубліковано: (2022) -
Hotel greening as a direction of hotel and restaurant business development
за авторством: L. A. Titomyr, та інші
Опубліковано: (2021) -
Strategy for Development of Hotel and Restaurant Business
за авторством: I. A. Senenko
Опубліковано: (2015) -
Consumer Behavior in Conditions of Crisis and Uncertainty: A Microeconomic Analysis
за авторством: A. R. Dunska, та інші
Опубліковано: (2024)