Вплив домішок на пружні властивості льоду в околі точки плавлення
В iнтервалi температур 210–290 K дослiджено вплив домiшок (iонiв Na+ i Cl−) на в’язкопружнi властивостi льоду. Встановлено, що пiд час нагрiвання зразка до температур, на 15–20 K нижчих вiд точки плавлення, його модуль зсуву зазнає суттєвого зменшення. Спостережений ефект пов’язано з процесами перед...
Gespeichert in:
| Datum: | 2025 |
|---|---|
| Hauptverfasser: | , , , |
| Format: | Artikel |
| Sprache: | Ukrainian English |
| Veröffentlicht: |
Publishing house "Academperiodika"
2025
|
| Schlagworte: | |
| Online Zugang: | https://ujp.bitp.kiev.ua/index.php/ujp/article/view/2022247 |
| Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
| Назва журналу: | Ukrainian Journal of Physics |