Вплив домішок на пружні властивості льоду в околі точки плавлення

В iнтервалi температур 210–290 K дослiджено вплив домiшок (iонiв Na+ i Cl−) на в’язкопружнi властивостi льоду. Встановлено, що пiд час нагрiвання зразка до температур, на 15–20 K нижчих вiд точки плавлення, його модуль зсуву зазнає суттєвого зменшення. Спостережений ефект пов’язано з процесами перед...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2025
Автори: Bulavin, L.A., Sheiko, N.L., Zabashta, Yu.F., Nikolayenko, T.Yu.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
English
Опубліковано: Publishing house "Academperiodika" 2025
Теми:
-
Онлайн доступ:https://ujp.bitp.kiev.ua/index.php/ujp/article/view/2022247
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Ukrainian Journal of Physics

Репозитарії

Ukrainian Journal of Physics