Вплив домішок на пружні властивості льоду в околі точки плавлення
В iнтервалi температур 210–290 K дослiджено вплив домiшок (iонiв Na+ i Cl−) на в’язкопружнi властивостi льоду. Встановлено, що пiд час нагрiвання зразка до температур, на 15–20 K нижчих вiд точки плавлення, його модуль зсуву зазнає суттєвого зменшення. Спостережений ефект пов’язано з процесами перед...
Збережено в:
Дата: | 2025 |
---|---|
Автори: | Bulavin, L.A., Sheiko, N.L., Zabashta, Yu.F., Nikolayenko, T.Yu. |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian English |
Опубліковано: |
Publishing house "Academperiodika"
2025
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | https://ujp.bitp.kiev.ua/index.php/ujp/article/view/2022247 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Ukrainian Journal of Physics |
Репозитарії
Ukrainian Journal of PhysicsСхожі ресурси
-
Зсувна пружність льоду в околі температури плавлення
за авторством: Шейко, Н.Л., та інші
Опубліковано: (2010) -
Ізотермічна стисливість в околі особливої точки розчину
за авторством: Sabirov, L.M., та інші
Опубліковано: (2021) -
Рівновага фаз, термодинамічна границя та температура плавлення нанокристалів
за авторством: Bulavin, L. A., та інші
Опубліковано: (2018) -
Вплив домішок на електрон-діркові спектри сферичної квантової точки
за авторством: Бойчук, В., та інші
Опубліковано: (2011) -
Вплив бору на структурні, пружні та електронні властивості карбіду титану
за авторством: Plyushchay, I. V., та інші
Опубліковано: (2020)