Вплив домішок на пружні властивості льоду в околі точки плавлення
В iнтервалi температур 210–290 K дослiджено вплив домiшок (iонiв Na+ i Cl−) на в’язкопружнi властивостi льоду. Встановлено, що пiд час нагрiвання зразка до температур, на 15–20 K нижчих вiд точки плавлення, його модуль зсуву зазнає суттєвого зменшення. Спостережений ефект пов’язано з процесами перед...
Збережено в:
Дата: | 2025 |
---|---|
Автори: | , , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian English |
Опубліковано: |
Publishing house "Academperiodika"
2025
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | https://ujp.bitp.kiev.ua/index.php/ujp/article/view/2022247 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Ukrainian Journal of Physics |
Репозитарії
Ukrainian Journal of PhysicsБудьте першим, хто залишить коментар!