Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного

Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка....

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2013
Автори: Мартич, В.В., Поліщук, Г.Є., Сербова, М.І.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Видавничий дім "Академперіодика" НАН України 2013
Назва видання:Наука та інновації
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-114684
record_format dspace
spelling irk-123456789-1146842017-03-13T03:02:15Z Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного Мартич, В.В. Поліщук, Г.Є. Сербова, М.І. Наукові основи інноваційної діяльності Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка. Доведено доцільність попереднього смаження та подрібнення рослинної сировини для підвищення її піноутворювальної здатності у складі молочних сумішей. Підтверджено необхідність гідратації зародків пшениці перед застосуванням для підвищення їх функціонально-технологічних властивостей у складі морозива. Исследована поверхностная активность зернового компонента в модельных системах и в составе мороженого молочного. Установлено, что увеличение количества зародышей пшеницы в модельных системах и смесях приводило к соответствующему снижению поверхностного натяжения в присутствии поверхностно-активного растительного белка. Доказана целесообразность предварительного прожаривания и измельчения растительного сырья для обеспечения высокого пенообразующего эффекта в составе молочных смесей. Подтверждена целесообразность предварительной гидратации зародышей пшеницы для повышения их функционально-технологических свойств в составе мороженого. In the article investigational superficial activity of corn component in the model systems and in composition an dairy ice-cream. It is set that the increase of amount of wheat germ in the model systems and mixtures resulted in a corresponding reduction of surface tension in the presence of surface active vegetable protein. Expedience of frying and growing of plant material shallow is well-proven for providing of the expected foaming effect in composition dairy mixtures. Expedience of previous hydratation of wheat germ is confirmed for an increase their functionally technological properties in composition an ice-cream. 2013 Article Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр. 1815-2066 DOI: doi.org/10.15407/scin9.05.010 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684 uk Наука та інновації Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Наукові основи інноваційної діяльності
Наукові основи інноваційної діяльності
spellingShingle Наукові основи інноваційної діяльності
Наукові основи інноваційної діяльності
Мартич, В.В.
Поліщук, Г.Є.
Сербова, М.І.
Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
Наука та інновації
description Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка. Доведено доцільність попереднього смаження та подрібнення рослинної сировини для підвищення її піноутворювальної здатності у складі молочних сумішей. Підтверджено необхідність гідратації зародків пшениці перед застосуванням для підвищення їх функціонально-технологічних властивостей у складі морозива.
format Article
author Мартич, В.В.
Поліщук, Г.Є.
Сербова, М.І.
author_facet Мартич, В.В.
Поліщук, Г.Є.
Сербова, М.І.
author_sort Мартич, В.В.
title Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
title_short Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
title_full Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
title_fullStr Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
title_full_unstemmed Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
title_sort дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
publishDate 2013
topic_facet Наукові основи інноваційної діяльності
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684
citation_txt Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр.
series Наука та інновації
work_keys_str_mv AT martičvv doslídžennâpínoutvorûvalʹnoízdatnostízarodkívpšenicíuskladímorozivamoločnogo
AT políŝukgê doslídžennâpínoutvorûvalʹnoízdatnostízarodkívpšenicíuskladímorozivamoločnogo
AT serbovamí doslídžennâpínoutvorûvalʹnoízdatnostízarodkívpšenicíuskladímorozivamoločnogo
first_indexed 2023-10-18T20:25:08Z
last_indexed 2023-10-18T20:25:08Z
_version_ 1796150102673326080