Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного
Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка....
Збережено в:
Дата: | 2013 |
---|---|
Автори: | , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
2013
|
Назва видання: | Наука та інновації |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-114684 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1146842017-03-13T03:02:15Z Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного Мартич, В.В. Поліщук, Г.Є. Сербова, М.І. Наукові основи інноваційної діяльності Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка. Доведено доцільність попереднього смаження та подрібнення рослинної сировини для підвищення її піноутворювальної здатності у складі молочних сумішей. Підтверджено необхідність гідратації зародків пшениці перед застосуванням для підвищення їх функціонально-технологічних властивостей у складі морозива. Исследована поверхностная активность зернового компонента в модельных системах и в составе мороженого молочного. Установлено, что увеличение количества зародышей пшеницы в модельных системах и смесях приводило к соответствующему снижению поверхностного натяжения в присутствии поверхностно-активного растительного белка. Доказана целесообразность предварительного прожаривания и измельчения растительного сырья для обеспечения высокого пенообразующего эффекта в составе молочных смесей. Подтверждена целесообразность предварительной гидратации зародышей пшеницы для повышения их функционально-технологических свойств в составе мороженого. In the article investigational superficial activity of corn component in the model systems and in composition an dairy ice-cream. It is set that the increase of amount of wheat germ in the model systems and mixtures resulted in a corresponding reduction of surface tension in the presence of surface active vegetable protein. Expedience of frying and growing of plant material shallow is well-proven for providing of the expected foaming effect in composition dairy mixtures. Expedience of previous hydratation of wheat germ is confirmed for an increase their functionally technological properties in composition an ice-cream. 2013 Article Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр. 1815-2066 DOI: doi.org/10.15407/scin9.05.010 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684 uk Наука та інновації Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Наукові основи інноваційної діяльності Наукові основи інноваційної діяльності |
spellingShingle |
Наукові основи інноваційної діяльності Наукові основи інноваційної діяльності Мартич, В.В. Поліщук, Г.Є. Сербова, М.І. Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного Наука та інновації |
description |
Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного.
Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного
зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка. Доведено доцільність попереднього смаження та подрібнення рослинної сировини для підвищення її піноутворювальної здатності у складі молочних сумішей. Підтверджено необхідність гідратації зародків пшениці перед застосуванням для підвищення їх
функціонально-технологічних властивостей у складі морозива. |
format |
Article |
author |
Мартич, В.В. Поліщук, Г.Є. Сербова, М.І. |
author_facet |
Мартич, В.В. Поліщук, Г.Є. Сербова, М.І. |
author_sort |
Мартич, В.В. |
title |
Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного |
title_short |
Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного |
title_full |
Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного |
title_fullStr |
Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного |
title_full_unstemmed |
Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного |
title_sort |
дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного |
publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
publishDate |
2013 |
topic_facet |
Наукові основи інноваційної діяльності |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684 |
citation_txt |
Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр. |
series |
Наука та інновації |
work_keys_str_mv |
AT martičvv doslídžennâpínoutvorûvalʹnoízdatnostízarodkívpšenicíuskladímorozivamoločnogo AT políŝukgê doslídžennâpínoutvorûvalʹnoízdatnostízarodkívpšenicíuskladímorozivamoločnogo AT serbovamí doslídžennâpínoutvorûvalʹnoízdatnostízarodkívpšenicíuskladímorozivamoločnogo |
first_indexed |
2023-10-18T20:25:08Z |
last_indexed |
2023-10-18T20:25:08Z |
_version_ |
1796150102673326080 |